KURS SVIH VRSTA MASAŽA

KURSEVI U PONUDI:

 • KURS RELAX MASAŽE
 • KURS SPORTSKE MASAŽE
 • KURS TERAPEUTSKE MASAŽE
 • ANTI-CELULIT MASAŽA
 • REFLEKSOLOGIJA
 • MASAŽA VULKANSKIM KAMENJEM
 • CUPING TERAPIJA (VENTUZE)
 • ŠIJACU MASAZA

Naučite nešto novo i korisno! U Salonu lepote Astradas imate priliku da pohađate školu profesionalne masaže i da naučite sve pokrete, načine kao i tehnike masiranja koje otklanjanju bolove i pružaju prevenciju od istih.

Sam maser svojom energijom i laganim, ritmičnim i pažljivo odabranim pokretima oslobađa osobu koja se masira stresa, umanjuje joj napetost i nervozu i čini je relaksiranom, svežom i punom pozitivne energije.

Ali to nije sve! Nakon završenog kursa, dobijate i sertifikat o pohađanju, što vam može otvoriti još neka vrata u daljem radu.

Svako može da vas izmasira, ali ne može svako PRAVILNO da vas izmasira. Usled prave i profesionalne masaže stres nestaje, a umor i brige se lagano iseljavaju iz vašeg organizma. Zato iskoristite ovu fenomenalnu ponudu i uz popust uradite nešto korisno za sebe i svoje drage ljude.

Tehnike masaza koje ce te nacuti su sledece:

* RELAX MASAŽE (parcijalna i celo telo)

Relax masaža je blaga prijatna ručna masaža kojom se postiže opuštanje organizma sjedinjavanjem protoka energije.Ima za cilj negovanje tela radi podizanja opšteg zdravstvenog stanja. Služi za prevenciju stresa i premora, kao i relaksaciju mišića. Može se raditi relax celog tela ili parcijalno pojedinih delova (nogu, stopala, ledja, ruku, abdomena, grudnog koša, vrata i lica).

* SPORTSKA MASAŽA

Sportska masaža ubrzava procese otklanjanja mlečne kiseline nastale prilikom misicnog rada i time omogućava brzi process oporavka mišića. Takode smanjuje mogućnost nakupljanja mlečnih kiselina koja se vremenom pretvara u kalcifikate, koji mogu da izazovu mišićnu napetost pa čak i bol. Putem sportske masaže ubrzava se oporavak organizma nakon treninga, ali se takodje mišići mogu pripremiti za trenig zagrevanem i istezanjem. Ova masaža se preporučuje sportistima kao i rekreativcima.

* TERAPEUTSKA MASAZA

Ona predstavlja spoj nekoliko različitih manualnih tehnika masaže, dodatno obogaćena mešavinom esencijalnih ulja koja znatno redukuju bol i uspešno otklanjaju nakupljenu napetost. Potspješuje se mikrocirkulacija i opuštanje mišića leđa i vrata, otklanja se stres i snažno djeluje na opuštanje svih blokada u tijelu. Savršen izbor nakon napornog radnog dana ili nakon nekog vrlo stresnog događaja.

*ANTI-CELULIT MASAZA

Anti-celulit masaža je najprirodniji način da se telo oslobodi toksina nagomilanih u masnim ćelijama. U zavisnosti od tipa celulita sprovode se različite tehnike masaža, od klasične anti-celulit masaze do limfne drenaže sa pakovanjem tela. Osim što otklanja celulit, anti-celulit masaža blagotvorno deluje i na poboljšanje cirkulacije kao i na zatezanje kože.

* REFLEKSOLOGIJA

Refleksologija je drevna veština koja se temelji na masaži refleksnih tačaka na stopalima i rukama, koje su povezane s određenim organima, a sve u cilju poboljšanja njihovih funkcija. Kineski lekari su napravili precizne mape refleksnih zona na stopalima i na rukama još pre 5.000 godina, od kada se ova veština primenjuje. Refleksologija je najprisutnija u istočnjačkim kulturama, popularna je u Evropi i Americi, a od 2007. kod nas je priznata kao tradicionalna metoda lečenja.

* MASAZA VULKANSKIM KAMENJEM

Specijalna vrsta masaže, koja pomaže u opuštanju napetih mišica, poboljšava cirkulaciju i umiruje nervni sistem. Koristi kod onih osoba koje imaju problem sa cirkulacijom, nesanicom, bolovima u ledima kao i kod nekih reumatskih stanja, a zvukovi lupkanja kamenja deluje relaksirajuce. Dokazano je da vulkansko kamenje sadrži elektromagnetna svojstva koja u dodiru sa telom ima izuzetno pozitivan i rehabilitujuci efekat kako na mesto na koje se postave tako i na organizam u celini.

*CUPING TERAPIJA (VENTUZA)

Cupping terapija (ventuza) je tradicionalna metoda izlečenja, prisutna u mnogim kulturama sveta. Cupping je terapija vakumom i jedna od najstarijih metoda preuzeta iz tradicionalne kineske medicine gde se koriste male staklene čaše – ventuze. U drevnoj kineskoj medicini smatra se da telo sadrži „meridijane“. Tokom terapije koriste se staklene čaše posebnog oblika, koje se kreiranjem vakuma stavljaju na kožu. Čaša se ostavlja na par minuta, tokom kojih pruža opuštajući i detoksikacijski učinak. Potvrđen je učinak ovakve primene ventuza . Njihovo delovanje prodire u telo i do 10 cm. Cupping potiče oslobađanje toksina, stimulise periferni nervni sistem, akivira limfni sistem, oslobađa blokade u telu, čisti i aktivira krvne žile, arterije i kapilare, izglađuje strije i ožiljke, čisti kožu i poboljšava njen izgled, te joj daje elastičnost.

*ŠIJACU MASAŽA

Šijacu je tehnika stara preko 3.000 godina i potiče iz Japana, a primenjuje se i u Kini i sada već širom sveta. Ove masaža je pročišavanje dvanaest meridijana koji su osnova kineske tradicionalne medicine. Pritiskom na određene tačke na tim meridijanima vrši se akupresura tačaka i aktivra se nagomilana zablokirana energija.

Reč šijacu je japanskog porekla, a čine je dva simbola: „shi" ( prst) i „atsu" ( pritisak). Šijacu masaža u bukvalnom prevodu znači pritisak prstom i radi se preko pamučne tkanine, bez upotrebe bilo kakvih ulja i fitoterapije. Ovom drevnom japanskom tehnikom insistira se na disanju, istezanju mišića i akupresurnoj stimulaciji 14 meridijana koji nose životnu energiju.

Šijacu masaža obnavlja normalan protok životne energije s ciljem da se u organizmu uspostavi balans i postigne mentalno i telesno zdravlje. Šijacu masaža je nežniji oblik akupunkture pošto se izvodi bez igala, to jest, pritiskom na određeni deo tela rešavaju se određeni problemi. Izvorni šijacu podrazumeva pritiskanje prstom i dlanovima delove tela koji su tretirani, ali postoji i zen šijacu koji uključuje upotrebu laktova, kolena i stopala.

Glavno načelo tretmana na kojem počiva šijacu je da telo ima sposobnost da se dovede u ravnotežu i isceli. Pored činjenice da šijacu odmara i opušta umorno telo, ova terapija opušta nervni sistem, stimuliše krvotok, disajne organe i blagotvorno deluje na celokupni organizam. Takođe, deluje i na digestivni i reproduktivni sistem, otklanja posledice stresa, smanjuje bol, pospešujući mentalne, fizičke i polne funkcije i stabilizuje kompletno zdravlje.

Šiacu masažom se može postaviti dijagnoza, otkloniti uzroci i simptomi bolesti, smanjiti bol i ograničenja, psihofički relaksirati pacijent i uravnotežiti telo, um i duh.

Šiacu masažom se leče mnoga oboljenja.

Najčešće su to:

 • degenerativni i zapaljenski procesi lokomotornog aparata,
 • uganuća i istegnuća,
 • skolioze i spondiloze,
 • lumbago, neuralgije, išijas,
 • hipertenzija, problemi srca i cirkulacije,
 • glavobolja, migrene, sinuzitisi i alergije.
 • Pored toga, uspešno se leče bolesti prostate i metabolizma, neugodnosti u trudnoći (posle četvrtog meseca), nesanica, nervoza, gubitak apetita, depresija, hronični umor, problemi u menopauzi, PMS i ostali menstrualni poremećaji, a postiže se i normalizacija funkcije creva i leče se funkcionlani poremećaji varenja.

  NA KRAJU KURSA DOBIJA SE SERTIFIKAT

  Svi kursevi se rade pod ugovorom i u saradnji sa Univerzitetom ZNANJE Zemun