BOTOX LICA

BOTOX LICA

* Zašto uraditi tretman botoksom?

Koža lica oslikava pokrete naših mišica usecajući bore. Blokiranjem rada odredjenih mišica, nestaju bore na koži, a vec duboko urezane bore značajno se ispravljaju.

* Kada je tretman botoksom dobar izbor?

Asimetrija kapaka ili obrva.
Brazde na celu.
Bore u uglovima i oko očiju.
Vertikalne bore na celu, izmedju obrva kao i bore na nosu i oko nosa.
Prevencija nastanka dubokih bora.

Injekcije botoksa se ne apliciraju u mišic podizac obrva, tako da osoba zadržava potpuno prirodan izraz lica, sa uobičajenim pomeranjem obrva.

* Kada injekcije botoksa nisu dobra opcija?

Ne mogu sve bore na licu biti ispravljene ili ublažene botoksom. Injekcijama botoksa se ne mogu ispraviti bore nastale oštecenjem od Sunca. Takodje, nije preporučljivo tretirati linije na donjoj polovini lica. Mišici ove regije značajni su za uobičajene dnevne funkcije i ne preporucuje se da budu oslabljeni.

* Ostale indikacije za primenu botoksa

Pored tretmana bora na licu, injekcije botoksa koriste se kod upornih glavobolja, problema sa pokretima očiju i problema sa mišičnim spazmima. Takodje, pojačano znojenje - hiperhidroza, tretira se sa većim razredjenjem botoksa i površnom aplikacijom direktno ispod kože. Na ovaj način se ublažava funkcija znojnih žlezda, a jedan tretman omogućava najmanji period od 6 meseci do 1 godine bez pojačanog znojenja.

* Da li je bezbedan tretman botoksom?

Injekcije botoksa su potpuno bezbedne kada ih aplicira edukovan i iskusan lekar.

Botulinum toxin A koristi se od 1980 godine za tretiranje različitih poremećaja mišića u neurologiji i oftalmologiji. 1987 dobio je i odobrenje od Svetske zdravstvene organizacije - FDA za bezbedno i efikasno koriščenje kod uzrasta od 18 do 65 godina u tretmanu blagih i izraženih bora na celu, izmedju obrva i oko očiju.

Lekar je dužan da pacijentu pokaže bocicu koju koristi za tretman. Ako ne postoji etiketa sa informacijom o poreklu, koncentraciji i roku trajanja, tretman nije siguran i ne treba ga prihvatiti.

* Moguce komplikacije nakon tretmana botoksom

Modrica na mestu uboda koja prolazi za pet do sedam dana. Glavobolja ili mucnina - prolazna za 24 do 48 sati, najčešće pri prvoj aplikaciji.

* Rezultati tretmana botoksom

Rezultat primene botoksa primetićete već nakon nekoliko dana ali puno dejstvo nastaje nakon deset dana od apliciranja injekcija.

Aplikacijom umerene kolicine botoksa zadržava se potpuno prirodan izraz lica, i ni jedan antirid ili krema ne može sa takvim efektom odložiti formiranje i produbljivanje bora na licu.

Dejstvo aplikacije botoksa traje četiri do šest meseci, nakon cega se mišić u potpunosti oporavlja. Nakon toga, tretman se može neograniceno puta ponavljati bez ikakvih kontraindikacija.

Takodje, tretmani mogu biti prekinuti svakog trenutka bez ikakve bojazni da ce na licu nastati bilo kakve posledice.