TRETMANI PARAFINOM

Parafin zatvara dolazak vazduha do kože i njena temperatura ispod pakovanja se povecava za 1-2 stepena. To stimuliše proces regeneracije kože i funkcionalnost kapilara. Uz to, parafin omekšava površinski sloj kože, otvara pore i olakšava aktivnim sastojcima da bez prepreka dopru u dubinski sloj kože. Parafin se nakon nanošenja hladi i tada se stvara blagi pritisak koji aktivira lojne i znojne žlezde. Koža se oslobada toksina i normalizuje se disanje kože. Pored toplog i opuštajuceg dejstva parafin pruža i mehanicko, blago pritiskajuci kožu. Hemijsko dejstvo parafina sadrži vitamin E.

Cist kozmeticki parafin ne iritira kožu i ne upija se u nju. Procedura odgovara svim tipovima kože: masnoj, problematicnoj i vrlo osetljivoj. Tretman parafinom je idealan za suvu kožu, pružajuci joj dubinsko hidratantno dejstvo, omekšavajuci i otklanjajuci sitne bore. Kod jako suve kože preporucuje se parafinsko pakovanje jednom u deset dana. A u svrhu negovanja kože preporucuje se jednom mesecno.

Tretman podrazumeva najpre temeljno cišcenje lica, ruku ili nogu, zatim piling kože, masažu i tretman parafinom. Nakon tretmana koža je regenerisana i nežna kao svila.