DERMAROLLER

Valjkom na kome se nalazi mnoštvo sitnih iglica prelazi se preko kože i na taj način ona se povređuje, ali se istovremeno aktiviraju mehanizmi koji stimulišu proizvodnju kolagena i elastina. Koristi se za uklanjanje ožiljaka, strija, bora, revitalizaciju kože, za suženje pora, tretiranje celulita, sprečavanje opadanja i za regeneraciju kose, kao i za uklanjanje hiperpigmentacija kože.

Trajnost rezultata: Čak i ako se odmah posle tretmana pokažu rezultati mora se sačekati nekoliko nedelja koliko traje proces obnavljanja ćelija. Savetuje da se rade 4 do 7 tretmana u zavisnosti od zone, a da razmak između tretmana bude oko tri nedelje. Rezultati se odrzavaju povremenim ponavljanjem tretmana.

Najbitnije kod tretmana jesu kvalitet aparata i stručnost prilikom rukovanja. Na našem tržištu pojavili su dermaroleri koji koštaju 30e, ali kako i sam proizvođač navodi, aparati nisu prošli proces sterilizacije. To znači da postoji opasnost od brojnih komplikacija kože: infekcija, rana i ožiljaka koji se teško kasnije mogu sanirati. Zato nemojte sami raditi ovaj tretman, a i kada ga radite u salonu zahtevajte da lekar ispred Vas otvori roler, kako biste se uverili da je nov i nekorišćen. Iz bezbednosnih razloga i zbog izbegavanja rizika od zapaljenja, treba znati da je derma roler za medicinske svrhe aparat za jednokratnu upotrebu i baca se posle korišćenja.