TETOVIRANJE (TATTOO NA KALUP, BODY ART)

Nekada su tetovaže predstavljale tabu temu i izazivale brojne predrasude u odnosu na savremeno doba, kada su postale modni hit i obeležje svih onih koji žele da se izraze na drugačiji i originalniji način. Nekada pečat isključivo muškaraca, a danas tetovaže u najrazličitijim oblicima i bojama, možemo da vidimo na sve većem broju žena.

Ono što je nakada bila retkost, danas je sasvim uobičajena pojava. Tetovaže više ne izazivaju podozrivost, niti strah, več sve češće označavaju seksualnost i dobar ukus.

Reč tetovaža poreklo vodi od tahićanske reči tatu koji znači obeležiti nešto. Shodno tome tetoviranje zapravo predstavlja obeležavanje tela na individualni način. Oblici, simboli, reči, slike ili nešto drugo po želji pojedinca istetovirano na telu istog, dobija sasvim novu dimenziju i predstavlja njegov lični pečat.

Slavni pisac Jack London, jednom prilikom je izjavio:

Pokažite mi čoveka sa tetovažom i ja ću Vam pokazati čoveka sa interesantnom prošlošću.

Dokazi o prvim tetovažama pronađeni su u dalekoj čovekovoj prošlosti, oko 12.000 godina pre nove ere, što pokazuje koliko je stara zainteresovanost ljudskog roda za ovom vrstom iskazivanja svojih misli, osećanja, sećanja, revolta, kulture i običaja. Jedno je sigurno, tetovaže su oduvek igrale važnu ulogu u ritualima najrazličitijih naroda širom sveta.

Savremeno doba donelo je sa sobom brojne promene. Naime, tetovaže danas predstavljaju odraz hedonizma modernog čoveka. Dostigle su enorman razvoj u poslednjoj deceniji i izrazito veliku popularnost koja ima tendenciju rasta.

Najvažnija stvar kod tetoviranja, možda važnija i od same artističke i zanatske strane, jeste sterilizacija instrumenata i dezinfekcija. Salon lepote Astradas pruža Vam mogućnost izrade isključivo trajnih tetovaža, crno belih i tetovaža u boji, prilikom čega koristimo sterilan pribor i igle koje otpakujemo pred Vama. Kada je higijena u pitanju, budite spokojni jer radimo u skladu sa svetskim standardima.

Takođe pored izrade novih tetovaža, radimo i prepravke i osvežavanje starih tetovaža, kao i po potrebi prekrivanje istih. Osobama koje žele trajnu šminku na svom licu nudimo trajno iscrtavanje obrva, usana i očnih kapaka.

Naš tim čine vrhunski tattoo majstori sa višegodišnjim iskustvom, koji su u mogućnosti da sve Vaše zelje pretvore u stvarnost.

Izlozicemo Vam pravu malu izlozbu na kozi nasih tatoo majstora.